Verkoop van der Veeken Groenrecycling

Opdracht:

Het familiebedrijf Van der Veeken te Rosmalen kwam na een strategische orientatie tot de conclusie, dat de schaal van hun groenrecyclingbedrijf onvoldoende was om in de toekomst een rol van betekenis te kunnen blijven spelen. Daarom werd besloten voor deze activiteiten aansluiting bij een grotere marktpartij te zoeken.

Actie:

Na een periode van verkenning en intensieve besprekingen werd op 1 september 2009 de overdracht van deze activiteiten van het precies 100-jarige bedrijf aan Den Ouden Groep uit Schijndel gerealiseerd.

Resultaat:

Den Ouden (ook een al 60 jaren bestaand familiebedrijf) beschikt met deze overname over een zevental locaties en is met de recycling van 350.000 ton een van de grotere verwerkers van groene reststromen binnen Nederland. De familie Van der Veeken kan zich nu weer geheel toeleggen op gespecialiseerde cultuurtechnische werken, tuinrenovatie en grondverzet voor particulieren en kleine bedrijven. Beide bedrijven werken voor de gedeeltelijk gemeenschappelijke clientele nauw samen.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.