Verkoop Pensioen Perspectief BV

Opdracht:

Medio 2017 werden wij ingeschakeld door Jaap Harmsen en Corry van Herpen, de aandeelhouders van Pensioen Perspectief BV te Vorden voor een toekomst oriëntatie en vervolgens begeleiding bij de verkoop van hun bedrijf. Pensioen Perspectief BV is een landelijk opererend adviesbureau voor actuariële, civiel- en fiscaal-rechtelijke pensioenvraagstukken met een uitstekende naam bij werkgevers en ondernemingsraden.

Actie:

We hebben de propositie niet zomaar op de markt gebracht, maar samen een short list opgesteld van partijen, waarmee een goede match verwacht werd. De criteria waren positionering bij werkgevers/OR, uitstekende kwaliteit en complementariteit. Deze partijen zijn door John Oostveen benaderd en getoetst op de geformuleerde uitgangspunten. Daarna werd het door ons opgestelde informatiepakket ter beschikking gesteld. Vervolgens werden met enkele partijen verdiepingsgesprekken gevoerd uiteindelijk resulterend in een voorkeur van Verkopers voor Triple A Risk Finance BV te Amsterdam. De ideale combi in het kader van de doelstelling: verbetering van de marktpositie en behalen van synergie voordelen.

Resultaat:

Na een overlegfase en een onderhandelingsfase zijn op 30 augustus 2018 de aandelen overgedragen. Voor het boekenonderzoek en het contractwerk werd door Koper een beroep gedaan op ervaren specialisten. Uit het netwerk van John Oostveen werd een zeer ervaren advocaat ingeschakeld om het contractuele deel van het proces te begeleiden.

Publiciteit

Persbericht

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Een intensieve periode waarbij John Oostveen onder andere zorgde voor overzicht en structuur. Dankzij John is een mooi resultaat bereikt.

Corry van Herpen

Pensioen Perspectief BV

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.