Verkoop On Call

Opdracht:

On Call is begin 2001 opgestart door Ineke van Bree. Het bedrijf verleent secretariële ondersteuning en telefoonantwoordservice aan bedrijven, organisaties en ZZP’ers. Begin 2017 besloot zij gezien haar leeftijd tot verkoop over te gaan. Zij zocht voor de begeleiding een deskundige specialist uit de regio ’t Gooi en kwam bij ons terecht. De waarde van het bedrijf zat in dit geval in de stabiele kring van meer dan 75 vaste klanten, de naamsbekendheid en een uitstekend imago.

Actie:

Wij hebben de propositie voor kopers duidelijk in kaart gebracht (informatiepakket) en hebben opdrachtgever met een pragmatische waardering geadviseerd over de koopsom en de aanpak. Vooraf is ook nog een keer gecheckt of (een van) de medewerkers wellicht interesse zou(den) hebben. Toen dat niet het geval bleek hebben we samen geïnventariseerd voor welke bedrijven On Call interessant zou kunnen zijn en deze benaderd. We hebben met een aantal “concurrenten” gesproken en dat heeft in korte tijd geresulteerd in een goed voorstel van het SecretariaatsBuro eveneens uit Bussum.

Resultaat:

Een overdracht naar deze sterke partij in dezelfde regio bood uitstekend perspectief op continuïteit voor iedereen. De overdracht is medio 2017 na een goede voorbereiding gerealiseerd. Vooral de communicatie met de medewerkers en de klanten is immers een belangrijke succesfactor. Zowel verkoper als koper zijn zeer tevreden over het proces en het bereikte resultaat.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.