Verkoop No Panic BV

Opdracht:

No Panic BV is een ruim 20 jaar bestaand communicatiebureau in Amersfoort. Het bureau heeft veel landelijk/internationaal bekende opdrachtgevers, waarvoor al jaren wordt gewerkt. Door de brede ervaring van de medewerkers en de korte lijnen kan er snel en pragmatisch invulling worden gegeven aan de wensen van de klant. Dus met recht “No Panic”! De 2 aandeelhouders Huib van den Bos en Jan de Meij werken al 10 jaar samen bij No Panic en daarvoor was Huib al 10 jaar alleen eigenaar. In 2013 ontstond het plan om op zoek te gaan naar geïnteresseerde overnamekandidaten. Overnamespecialist John Oostveen werd ingeschakeld voor de begeleiding in dat traject.

Actie:

Na het opstellen van het verkoopmemorandum werd de propositie op de markt gebracht. Dat resulteerde in veel respons, er was interesse van zeer uiteenlopende partijen.

Resultaat:

Na vele gesprekken met diverse partijen bleek Michèle Kukler uit Baarn het meest doortastend. Eind mei 2014 werd de LOI ondertekend en daarna kon de overnamefinanciering bij de Rabobank worden geregeld. De laatste jaren is de financiering voor een MBI-kandidaat meestal niet eenvoudig, maar door de sterke persoonlijkheid en brede ervaring van Michèle in combinatie met de bestendige goede resultaten van No Panic kwam dat goed voor elkaar. Direct na de vakantie op 1 september jl. werden de aandelen overgedragen en is Michèle nu de trotse eigenaar van No Panic BV. Zij zit vol plannen voor de toekomst. Huib en Jan zijn zeer tevreden met het bereikte resultaat en begeleiden Michèle uiteraard met de overdracht en introductie bij de klanten. (www.nopanic.nl)

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.