Verkoop Kawi BV

Opdracht:

Zo’n 40 jaar geleden startte Gert de Winter (65) het bedrijf Kawi BV, thans gevestigd aan de Dorresteinseweg in Soest. In het bedrijf worden o.a. warmtewerende platen en gietpijpen voor de aluminiumindustrie geproduceerd. De 2 zonen van Gert zijn succesvol met hun eigen bedrijf Karelse Banden ook gevestigd in Soest en hadden daardoor geen interesse om met Kawi BV door te gaan. Daardoor besloot de Winter in 2010 tot de verkoop van zijn bedrijf.

Actie:

Begeleid door overnamespecialist John Oostveen werd het bedrijf in 2011 klaar gemaakt voor verkoop en werd een verkoopmemorandum opgesteld. Vervolgens werden gesprekken aangeknoopt met partijen die actief zijn in deze markt.

Resultaat:

Na een aantal oriënterende gesprekken toonde Calsitherm Verwaltungs GmbH uit Bad Lippspringe (Duitsland) serieuze belangstelling. Dat heeft geresulteerd in de overdracht van het bedrijf op 17 januari 2012. Met de overname van Kawi BV verwacht Calsitherm een sterkere positie te kunnen verwerven in de markt van de brandwerende platen. Het bedrijf blijft gevestigd op het bestaande adres in Soest. Gert de Winter is tevreden met het bereikte resultaat. Hij blijft nog 1,5 jaar actief voor Kawi en zal in die periode zijn bijzondere technische kennis aan anderen overdragen.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.