Verkoop groothandel Neita

Opdracht:

De 2 eigenaren van Neita Techniek BV (begin 60) hebben eind 2015 besloten vanwege het ontbreken van een geschikte opvolger hun groothandel in lagers en zwenkwielen te gaan verkopen. Na een goede oriëntatie op wie voor hen het proces zou kunnen begeleiden werd de opdracht aan ons verstrekt.

Actie:

Wij zijn gestart met een verkenning of het bedrijf voldoende “verkoopklaar” was en hebben vervolgens de propositie goed in kaart gebracht, dwz. actualiseren van cijfers en prognoses, opstellen van een projectie na overname, het maken van de waardering en het informatiepakket voor kopers. Vervolgens hebben we in het netwerk van de opdrachtgever en dat van ons de mogelijk geschikte kandidaten geïnventariseerd en benaderd.

Resultaat:

We hebben met enkele zeer geïnteresseerde partijen, die ook in deze markt actief zijn gesproken. Doorslaggevend bij de keuze was niet alleen de beste partij resp. de beste bieding, maar ook de beste match tussen koper en verkoper. De Koper is een sterk bedrijf met jong ondernemerschap en groeiambitie. De feitelijke overdracht is per 1-1-2017 geëffectueerd met naderhand nog een nacalculatie obv de jaarrekening 2016. De beide verkopers blijven in 2017 nog betrokken en zorgen voor een naadloze overgang. Ze zijn zeer tevreden over het proces en het bereikte resultaat.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.