Verkoop aandelen Slingerland Techniek

Opdracht:

Medio 2018 werden wij via ons netwerk benaderd om te helpen met de voorbereiding en verkoop van Slingerland Techniek BV te Amersfoort. Om dat goed te kunnen doen is een goede klik met de ondernemer een randvoorwaarde. In het 1e gesprek met Nico Slingerland bleek direct dat deze match goed was, waarop de opdracht aan ons werd verstrekt. Slingerland Techniek verkoopt kwalitatief hoogwaardige ventilatoren voor industriële en andere toepassingen (BtB).

Actie:

Wij zijn gestart met de propositie goed te beoordelen en samen met de opdrachtgever en de accountant een informatiememorandum op te stellen. Vervolgens hebben we in overleg met Nico Slingerland een short list gemaakt van strategische kandidaat kopers, voor wie deze activiteiten een mooie aanvulling zouden kunnen zijn. Met deze partijen zijn wij in gesprek gegaan om de interesse en de goede match te beoordelen. Uit de biedingsronde kwam Formula Air (een totaalleverancier van componenten voor industriële stofafzuiging en ventilatie gevestigd in Limburg met een 10-tal buitenlandse vestigingen) als beste kandidaat. Met hen zijn we dan ook de onderhandelingen gestart, resulterend in een LOI. De verdere uitwerking van deze intenties kende nog wat spannende momenten, maar John Oostveen wist beide partijen met elkaar in gesprek te houden en de deal goed af te ronden.

Resultaat:

Na een intensieve onderhandelingsperiode werden de aandelen in het voorjaar 2019 overgedragen en werd een meerjarige huurcontract gesloten voor het pand van de Verkoper.

Publiciteit:

Persbericht: Formula Air Group neemt Slingerland Techniek over

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.