Verkoop aandelen groothandel COMAG

Opdracht:

Op 31 maart 2014 heeft Arie-Jan Grift uit Soest de aandelen in zijn handel en distributie bedrijven Comag verkocht aan SMG Holding BV. Comag houdt zich al sinds 1939 bezig met de internationale groothandel in grondstoffen voor industriële toepassing. Vanaf 2005 is daar ook de import en distributie van grond-stoffen voor de productie van slijpschijven bijgekomen. De heer Grift heeft het bedrijf de laatste 20 jaar zeer succesvol uitgebouwd. Met de leeftijd van 65 jaar in het vizier was dat aanleiding om op zoek te gaan naar een geschikte overnamepartij. Arie-Jan deed voor de overname advisering een beroep op overnamespecialist John Oostveen.

Actie:

In het voorbereidende stadium werd goed gekeken naar de verschillende elementen die van belang waren voor een succesvolle overdracht. Dat waren in dit geval naast een goede overnamesom ook de verhuur van het eigen bedrijfspand en de mogelijkheid voor Arie-Jan om zelf bij Comag zo lang mogelijk actief te blijven. Nadat vervolgens een zorgvuldige bedrijfswaardering en een verkoopmemorandum waren opgesteld werd de propositie op de markt gebracht.

Resultaat:

Via het netwerk van Arie-Jan en John werd contact gelegd met Jan Holtrop, eigenaar van SMG Holding in Soest. Jan toonde serieuze belangstelling en er was een goede match tussen beide ondernemers. Hij was ook heel slagvaardig en dat resulteerde in een voor beide partijen mooie deal.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.