Incassobureau Plaggemars

Opdracht:

Medio 2009 heeft Ronald Zanoli (48) het firma-aandeel van zijn broer Gino (58) overgenomen. Het incassobureau is een van de oudste zelfstandige kantoren in Nederland en is destijds door de heer Zanoli senior, wegens gebrek aan opvolging, overgenomen van de familie Plaggemars. De beide broers werkten al vele jaren samen en hebben gezorgd voor de uitbouw van het bedrijf en de uitstekende reputatie. Vanwege zijn leeftijd en de wens om het iets rustiger aan te kunnen doen besloot Gino om zijn firmabelang aan Ronald over te dragen, waarbij hij zeker nog een aantal jaar bij het bedrijf wilde blijven werken.

Actie en resultaat:

Deze intentie kan bij een familiebedrijf pur sang, zowel zakelijk als emotioneel, de nodige spanningen met zich meebrengen, reden waarom beide broers om ondersteuning in dit traject hebben gevraagd van Oostveen Bedrijfsovernames en A-Advies Belastingadviseurs. In zeer nauwe samenwerking heeft dit geleid tot openhartige gesprekken waar alle belangen en wensen op tafel kwamen. Het resultaat was een zorgvuldig vastgestelde overnameprijs en een 100% tevredenheid over de wijze waarop het overnameproces zich heeft voltrokken.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.