Familieoverdracht DENTA Engineering

Opdracht:

Eind 2010 heeft Darja Smink de aandelen overgenomen van het bedrijf van zijn in 2009 overleden vader Theo Smink. Het ingenieursbureau werd door Smink sr. opgericht in 1994 en was aanvankelijk vooral een technisch detacheringbureau. Onder de gezamenlijk leiding van de heren Smink maakte het bedrijf een succesvolle ontwikkeling door. Tegenwoordig is DENTA een professioneel full-service ingenieursbureau met meer dan 30 hoogopgeleide werknemers in dienst. Door de plotselinge ziekte en het overlijden van Theo waren onvoldoende voorbereidingen getroffen voor de overdracht van het bedrijf aan Darja.

Actie en resultaat:

Daarom heeft hij ondersteuning in dit proces gevraagd van Oostveen Bedrijfsovernames. Dat heeft er in geresulteerd, dat de verschillende alternatieven zorgvuldig zijn bekeken en de best passende oplossing werd gevonden. Daarbij ging het o.a. om de waardering van het bedrijf, de overdracht van het kantoorgebouw, de fiscale optimalisatie en de financiering. Door de droevige aanleiding van de deze overdracht speelden meer nog dan in andere omstandigheden ook emotionele factoren in de familiesfeer een grote rol.

Drs. John Oostveen

Drs. John Oostveen

Bedrijfsovernamespecialist

De naamgever van het bureau is John Oostveen (drs. bedrijfseconomie – 1956). Hij is jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening, zowel als vakman in kredietverlening en controlling, maar ook als financieel directeur en bestuurder. In deze verschillende functies heeft hij veel ervaring opgedaan met overnames en fusies van bedrijven in allerlei soorten en maten. Vanwege het plezier in dit vak en zijn brede kennis en ervaring is hij sinds 2007 actief als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bedrijfsoverdrachten. Hij is gecertificeerd en geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging (RAB) en doet ook bedrijfswaarderingen. Daarnaast is hij lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) en onderschrijft haar gedragscode.

Zijn bureau is aangesloten bij Overname-Experts een collectief van ervaren en deskundige specialisten bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf.

Oostveen bedrijfsovernames werkt met concurrerende tarieven op basis van de volgende structuur: Voor familieopvolging en enkelvoudige werkzaamheden (zoals bijv. een waardebepaling of specifieke consultancy) hebben we een vast uurtarief of een integrale totaalprijs. Voor begeleiding van het gehele proces van een bedrijfsovername werken we met een (gereduceerd) uurtarief in combinatie met een vergoeding bij succes.

Het was een heel intensief en emotioneel proces. En ik had natuurlijk ook nog mijn handen vol aan het runnen van het bedrijf, want dat had de hoogste prioriteit. Gelukkig kon ik vertrouwen op de kennis en ervaring van John Oostveen, die alles duidelijk heeft uitgelegd en het hele proces stapsgewijs heeft geregisseerd.

Darja Smink

DENTA Enginering BV

Andere opdrachten

Hieronder een greep uit de opdrachten die Oostveen Bedrijfsovernames heeft uitgevoerd:

Administratie- en belastingadviesportefeuilles - Assurantieportefeuilles - Automotive - E-Installatie - Food, Groenrecycling - compostering en grondverzet - Groothandels - HR en coaching - ICT softwareontwikkeling en services - Incasso - Ingenieursbureau - Kinderopvang - Marketing/Communicatie - Mode, Productiebedrijven - Schoonmaakbranche - Timmerfabriek - Zonwering en buitenleven.